خرما میوه ای است بهشتی و بسیار مقوی ، که مواد معدنی بسیاری چون آهن ، پتاسیم ، روی ، منگنز و ویتامینهایA،B وE را داراست . تحقیقات درباره ی خرما نشان داده که این میوه بهشتی می تواند از بسیاری از سرطان ها مانند سرطان کولون ، معده و غیره پیشگیری کند . یکی از خواص خرما ملین بودن آن است به شرطی که 6 تا 7 عدد خرما را در 2 لیوان آب جوش خیس کرده و صبح و شب آن را به صورت گرم بنوشید و یا مقداری خرما میل کنید و بلا فاصله یک یا دو لیوان آب گرم روی آن بنوشید . خاصیت دیگر خرما ، خنثی کردن اسید اضافی معده است و از آنجا که زیادی اسید معده باعث ترش کردن و دل درد می شود ، بنابراین هر وقت دل درد گرفتید می توانید از فرمول چینی ها درطب سنتی چینی استفاده کنید ، بدین طریق که 2 تا 3 عدد خرمای تازه و له شده را در آب جوش بیاندازید و بعد آن را هم زده و بنوشید . خرما را بعنوان میوه نیز می توانید مصرف کنید .
همچنین حتماً برای خواب راحت تر و آرامش بیشتر شام خود را حدود ساعت 7 بعداز ظهر خورده و قبل از خواب یک عدد خرما و یک لیوان شیر گرم میل کنید .
خرما برای افراد سالمند و بچه ها بسیار مفید است. سعی کنید به جای قند و شکر از خرما برای نوشیدن چای استفاده کنید و یا در طباخی از آن استفاده بیشتری ببرید . ورزش کاران به علت فعالیت زیاد به طور حتم باید ازعصرانه ای مقوی که با خرما تهیه شده باشد، استفاده کنند .
چای را با خرما بخورید
متاسفانه خیلی از ما ایرانیها، ذائقه خود را به مصرف قند و شکر همراه با انواع چای عادت دادهایم و از آنجا که مردم ما علاقه فراوانی به نوشیدن چای در طول روز دارند، زیادهروی در مصرف قند و شکر میتواند افزایش کالری دریافتی و ابتلا به چاقی و اضافهوزن را در پی داشته باشد. مصرف ۱۰ حبه قند در طول روز، میتواند باعث افزایش حدود ۱۰ کیلوگرم وزن در طول سال شود. افزایش وزن هم که عوارض فراوانی از ابتلا به بیماریهای قلبی گرفته تا دیابت خواهد داشت.برای بالا بردن ارزش تغذیهای یک وعده چای روزانهای که قرار است بنوشید، آن را با حجم متعادلی از خوراکیهای شیرین و البته مغذیتری مانند خرما، عسل، کشمش، توت یا انجیر، همراه کنید. البته نباید در مصرف این خوراکیهای مغذی هم افراط کرد چون تمام خوراکیهای مغذی و غیرمغذی، حاوی کالری هستند و زیادهروی در مصرف آنها، میتواند باعث ابتلا به چاقی و عوارض ناشی از آن شود. قند و شکر معمولی، فقط انرژی دارند و هیچ ریزمغذی خاصی به بدن نمیرسانند اما خوراکیهای شیرینی مانند خرما، نوعی میوه محسوب میشوند و مصرف روزانه آنها همراه چای اشکالی ندارد. تقریبا هر ۳ خرما، برابر با یک واحد میوه است. خرما، حاوی ویتامینها، املاح معدنی و برخی نمکهای مورد نیاز بدن هم است.این میوه گرمسیری، حاوی رنگدانههایی است که بهعنوان مواد ضد سرطان و پیشگیریکننده از بیماریهای قلبی و عروقی در بدن عمل میکنند. پس عادت به نوشیدن چای همراه با خرما یا کشمش در کنار یک نوشیدنی گرم و مطبوع، ریزمغذیهای فراوانی به بدنمان میرساند.
- ۹۶/۱۲/۱۵