بک لینک

  • ۰
  • ۰

سیمان

سیمان گردی است نرم، که جاذب آب  بوده و وظیفه آن به هم چسباندن ذرات  به هم است و از این طریق باعث ساخت  شدن جسم صلب و یکنواختی میشود. مواد تشکیل دهنده سیمان ترکیبی است از اکسید کلسیم (آهک) با سایر اکسیدها نظیر اکسید آلومینیوم اکسید سیلیسم، اکسید آهن، اکسید منیزیم ونیزاکسیدهای قلیائی که ترکیبی با آب را دارا هستند و از این طریق در ترکیب مصالح ساختمانیوچسباندن آنها بهم ، دارای مقاومت بالائی میگردد مقاومت  ٢٨ روزه آن زمانی که در زیرآب بماند و در صورت رعایت طرح اختلاط  مقاومتی که حاصل میشود برابرحداقل ٢٥٠ کیلو گرم بر سانتی متر مربع خواهد بود.

مطابق تحقیقات انجام یافته وشواهد به دست آمده  قدمت استفاده از سیمان به زمان رم قدم  برمیگردد به این صورت  که خرده سنگ و آهک پخته را با هم مخلوط میکردند  و با اضافه نمودن آب به مخلوط حاصل ، بتن حاصل میگردید و از این بتن در کارهای مختلف ساختمانی استفاده مینمودند.

سیمان با فن آوری واختلاط موادی که گفته شد تولید شده و به عنوان ماده متصل کننده ذرات به همدیگر یا همان چسب عمل میکند و در تماس با اب سفت و سخت میشود.

 سیمان طی اخطلاط با شن و ماسه و اب جسمی توپر و یکپارچه به نام بتن را پدید میاورد.نکته مهم اینست که سیمان د ر بتن فقط نقش ماده چسباننده دانه های سنگی به یکدیگر را دارد و مقاومت نهای بتن حاصله به سیمان بستگی ندارد.این طرح اختلاط بتن است که مقاومت نهایی بتن را تعیین میکند.

 بر طبق آئین نامه بتن ایران که تقریبا  به تبعیت از آیین نامه بتن امریکا استوار شده سیمان به پنج تیپ یا گروه زیر تقسیم بندی میگردد .

انواع سیمان

1- سیمان پرتلند تیپ یک یا سیمان معمولی : این تیپ سیمان درکشور و جهان از پر مصرف ترین نوع سیمان است که مرغوبیت بالایی داشته وکاربرد آن در مناطق با اب و هوای معتدل و خشک میباشد بیشترین کاربرد این تیپ از سیمان معمولا در ساختمانهای معمولی و کف سازی واسکلتهای بتن ارمه وملاتها و اندودها و پی ساختمان که امکان حمله سولفاتها نیست مورد قرار میگیرد.                                     

2- سیمان پرتلند تیپ 2: که این تیپ ازسیمان اصلاح شده یا سیمان با حرارت گیرش متوسط نیز نام دارد.

 ازسیمان  تیپ دو در زمینهای سولفاته و خاکهای شوره دار به جهت مقاومت بیشتر در برابر حمله سولفاتها استفاده میشود. درهنگام گیرش و فعل و انفعالات شیمیایی حرارت کمتری نسبت به سیمان تیپ یک تولید میکند از این رو تا حدی کند گیر است و به دلیل جلوگیری از افزایش دمای بتن به هنگام بتن ریزی در هوای گرم کاربرد زیادی دارد که مزیت اصلی این تیپ است و بیشتراز این تیپ سیمان  در فنداسیون و دیواره پلها و دیوارهای حائل استفاده میشود.

3-سیمان پرتلند تیپ 3 که به سیمان زود گیر هم شهرت دارد

در مدت زمان کوتاهی (یک هفته یا کمتر) مقاومت زیادی بدست میاورد به همین دلیل به سیمان زودگیرنیزمعروف است و این  تیپ سیمان دارای مقاومت اولیه زیاد  بوده و در هنگامی که لازم باشد قالبها  زودتر باز گردند از آن استفاده میشود مقاومت 3 روزه  بتن حاصله با این تیپ سیمان تقریبا برابر مقاومت 7 روزه سیمان نوع 1 است و اکثرا به دلیل گیرش سریع در تعمیرات فوری و یا بتن ریزی در هوای سرد استفاده میشود. بدلیل تولید حرارت زیاد در بتن ریزیهای حجیم ویا قطعات بزرگ بتنی قابل استفاده نمیباشد.

4-سیمان پرتلند تیپ 4 یا  کند گیر

که به سیمان کند گیر معروف است و حرارت تولید شده طی گیرش حتی از سیمان نوع 2 نیز کمتر است و در بتن ریزیها با حجم بالا به خصوص در فصول گرم و دمای بالای 40 الی 50 درجه سانتیگراد کارامد است در بتن ریزی های چند لایه  مانند سدها نیز مورد استفاده قرار میگیرد.

5- سیمان پرتلند تیپ 5 سیمان ضد سولفات

گیرش و مراحل بدست آوردن مقاومت این تیپ سیمان بسیار ارامتر و دیرتر از سیمان نوع 1 بوده و حرارت کمتری تولید میکند. زمانی که بتن در تماس شدید با حمله سولفاتها باشد مورد استفاده قرار میگیرد. در سواحل خلیج فارس که علاوه بر سولفاتها به املاح کلر هم الوده است کارایی نداشته ومناسب نیست و استفاده از سیمان تیپ2 دراین مناطق بهتر است هم چنین مقاومت 28 روزه سیمان تیپ1 برابر مقاومت 42 روزه سیمان تیپ 5 است.

  • ۹۷/۱۱/۱۴
  • فرهاد بنی انسان

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی